Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@05:44:21 GMT

شرح دعای روز اول؛ رمضان؛ سی پله به سمت عرش

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۸۷۷۵۲

شرح دعای روز اول؛ رمضان؛ سی پله به سمت عرش

ایسنا/قم استاد حوزه بیان کرد: سی روز ماه رمضان سی منزل گذر از خلق به حق است. نیایش‌های روزانه این ماه مرکبی برای گذر سریع‌تر منزل‌هاست.

حجت‌الاسلام والمسلمین هادی عباسی، استاد سطح عالی حوزه با اشاره به آغاز ماه رمضان، گفت: درهای آسمان به تمام وسعتش گشوده شده و مشتاقانه منتظر ورود عاشقان است؛ در ۳۰ روز این مهمانی چشمه چشمه نور می‌روید و آسمان اجابت گسترده می‌شود؛ فوج فوج فرشته از آسمان به زمین می‌آیند تا انسان زمین را تا آسمان بدرقه کنند؛ انسانی که پس از سی روز بال پرواز می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: رمضان که می‌آید فرشته‌ها با تمام وجود گوش می‌سپارند به زمزمه‌های عاشقانه بندگانی که خواسته‌های خویش را از معبودشان می‌طلبند و نگاهشان به دست‌هایی است که از سر نیاز به آسمان بلند می‌شود تا اجابت را به دستانشان هدیه کنند و چه خوب است که در این ماه مهربانی که خواسته‌ها به اندک زمانی مهر اجابت می‌خورد، برترین و بزرگ‌ترین خواسته‌هایمان را برزبان آوریم و برترین خواسته‌ها، همان‌ها است که بر زبان برترین بندگان جاری شده‌ و در میراث اسلامی ما نیز ثبت گشته‌است. از جمله این نیایش‌ها دعاهای روزانه این ماه است.

این استاد حوزه عنوان کرد: برای سیر از زمین به آسمان باید از سی منزل گذشت؛ سی روز ماه رمضان، سی منزل سیر از خلق به حق است و نیایش‌های روزانه هر ماه، مرکبی است برای گذر سریع‌تر از این منزل‌ها.

عباسی گفت: دعا و زمزمه نورانی اولین روز ماه مبارک رمضان در کلماتی چون «الّلهم اجعَل صِیامی فیه صِیامَ الصّائمین، و قیامی فیه قِیامَ القائمین، وَ نبّهنی فیه عَن نومةِ الغافلین، وَ هب لی جُرمی فیه یا إله العالَمین وَ اعفُ عنّی یا عافیاً عَن المُجرِمین» خلاصه شده است.

وی در شرح این دعا بیان کرد: در این دعا می‎گوییم که خداوندا! روزه مرا در این ماه، روزه روزه‌داران قرار بده و قیام و سحرخیزی‌ام را قیام سحرخیزان و نمازگزاران حقیقی قرار ده و در این ماه مرا از خواب غافلان بیدارکن و از جرم من درگذر، ای پروردگار جهانیان و مرا ببخشای ای بخشاینده گناهکاران.

عباسی با اشاره به فراز «الّلهم اجعَل صِیامی فیه صِیامَ الصّائمین»، گفت: ماه رمضان، ماه مهمانی خداست و انسان در اولین روز مهمانی خواسته‌های زیاد و متعددی دارد و این خواسته‌ها متناسب با سعه وجودی او است؛ اولین درخواست انسان روزه‌دار این است که روزه او روزه روزه‌داران باشد؛ روزه مراحل متعددی دارد، از روزه عام که نخوردن و نیاشامیدن است تا روزه خاص که روزه اعضا و جوارح است و نهایت روزه اخص یا خاص الخاص که توجه تام به خداست.

وی افزود: بهترین روزه روزه‌دار آن است که روزه‌اش مخصوص خدا باشد و غیر از خدا هیچ چیز در دلش جای نگیرد؛ پس در ابتدای مهمانی از خدا می‌خواهیم که روزه ما را روزه اخص قرار دهد؛ روزه‌ای که نه تنها نخوریم و نیاشامیم و گناه نکنیم، بلکه از هرآن‌چه غیر او است روزه باشیم.

این استاد سطح عالی حوزه با اشاره به حدیت «صوم القلب خیر من صیام اللسان و صوم اللسان خیر من صیام البطن» از امام علی(ع)  گفت: امام علی(ع) فرمود روزه قلب بهتر از روزه زبان است و روزه زبان بهتر از روزه شکم است؛ و روزه قلب همان است که جز خدا در آن راهی نباشد.

عباسی در تشریح «و قیامی فیه قِیامَ القائمین» نیز تصریح کرد: چون در ماه مبارک رمضان سحرخیزی رواج می‎یابد، از خدا می‌خواهیم که این قیام و سحرخیزی ما را چون سحرخیزی قائمان قرار بدهد؛ کسانی که با تمام وجود در مقابل خداوند آماده‌اند (برای انجام هر کار خیری برمی‌خیزند) و نماز عاشقانه می‌خوانند.

وی افزود: در فراز «وَ نبّهنی فیه عَن نومةِ الغافلین» نیز از خدا می‎خواهیم که و ما را از خواب غافلان بیدار کن! انسان آگاهی می‌خواهد؛ توجه و تنبیه می‌خواهد؛ اگر آگاهی نباشد انسان در خواب غفلت فرو می‌رود و دچار خسرانی بزرگ می‌شود؛ «النّاس نیام اذا ماتوا انتهبوا؛ مردم خوابند و زمانی که از دنیا بروند بیدار می‌‏شوند».

عباسی عنوان کرد: امام صادق(ع) می‌فرماید: قرآن، عهد و پیمان خداوند با بندگانش است، پس برای شخص مسلمان شایسته است که با دقت در عهد و پیمان او[ خدا] نظر کند و هرروز پنجاه آیه از آن را بخواند؛ هرکس روزانه ۵۰ آیه از قرآن بخواند دچار غفلت نمی‌شود؛ بنابراین قرائت قرآن انسان را از خواب غفلت بیدار می‌کند.

وی در شرح «وَ هب لی جُرمی فیه یا إله العالَمین» نیز گفت: جُرم از جِرمی شروع می‌شود تا به کوهی می‌رسد؛ از پروردگار جهانیان می‌خواهیم که از جرم ما بگذرد تا به کوهی نرسد؛ کوه‌های با این عظمت از سنگ‌ریزه تشکیل شده‌اند و گناهان کوچک نیز هم‌چون سنگ‌ریزه گناهان بزرگ را سبب می‌شوند.

این استاد حوزه عنوان کرد: «وَ اعفُ عنّی یا عافیاً عَن المُجرِمین» نیز یعنی آنکه آخرین خواسته انسان در اولین روز ماه مبارک عفو و بخشش است تا با دلی پاک و روحی مطهر وارد مهمانی شود.

وی تأکید کرد: در این ماه باید از خداوند سبحان بخواهیم که روزه ما را روزه روزه‌داران واقعی و روزه ولی الله الأعظم قرار بدهد؛ باید همواره به خداوند عرضه بداریم که ای پروردگار شب‌زنده‌داران! شب‌زنده‌داری ما را شب‌زنده‌داری اولیای الهی به‌ویژه حضرت حجت قرار ده.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری ماه رمضان تفسیر قرآن منطقه قم ماه رمضان روزه روزه خواسته ها روز ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۷۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ بوستان مهم تهران پذیرای ویژه تهرانی‌ها بود

مصطفی زیبایی نژاد مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران درباره برگزاری پویش «بهار قرآن، بهار ایران» گفت: پویش محوری و اساسی شهرداری با عنوان «بهار قرآن، بهار ایران» به مناسبت ماه مبارک رمضان و نوروز ۱۴۰۳ طراحی و اجرا شد؛ این نامگذاری با توجه به همزمانی بهار قرآن و طبیعت صورت گرفت و در ذیل آن پویش‌های فرعی دیگری نیز طراحی شد که از آن جمله می‌توان به پویش «روز اولی‌ها»، پویش «لشکر قدس»، پویش «عید بندگی»، پویش «آیات ابراهیمی» و ... اشاره کرد. 

زیبایی نژاد گزارشی از برنامه‌های اجرا شده در پویش «روزه اولی‌ها» مطرح کرد و گفت: سال گذشته نماهنگ و سرود روزه اولی‌ها در شهرداری تهران تولید و امسال نیز نماهنگ دیگری با صدای محمد حسین پویانفر و اجرای گروه سرود احسان تولید شد. این پویش در ابتدا در کلان شهر‌ها و سپس در دیگر شهر‌ها اجرا گردید و خوشبختانه کودکان و نوجوانان با این سرود ارتباط معنایی بسیار خوبی برقرار نمودند و کلیپ‌های متنوعی را برای ما ارسال کردند. در اواخر ماه رمضان نیز اختتامیه این پویش به همراه مراسم اجتماع ۷۰۰۰ نفری آن با حضور نوجوانان دختر روز اولی، وزیر کشور و جمعی از مداحان نام آشنای کشور مانند پویانفر، هلالی، امین قدیم، و عراقی و فصولی و سجاد محمدی در ورزشگاه شهید شیرودی برگزار شد. 

وی تاکید کرد: یکی از اتفاقات مهم و بزرگ حضور و اجرای سرود روزه اولی‌ها در صحن اصلی مصلی امام خمینی (ره) نماز عید سعید فطر با امامت رهبر انقلاب بود که پویش روزه اولی‌ها را به اوج خود رساند و این سرود در مراسم نماز عید شعید فطر با حضور ۳۰ هزار دانش آموز اجرا گردید. 

مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران از استقبال خوب نوجوانان از پویش لشکر قدس خبر داد و گفت: «لشکر قدس» دیگر برنامه فرهنگی شهرداری به مناسبت فرا رسیدن ماه رمضان بود که در ایام روز جهانی قدس طراحی و اجرا شد. مجموعه‌های مختلف شهرداری دست به دست هم دادند تا این برنامه با حضور نوجوانان و جوانان اجرا شود. علاوه بر این، برنامه‌های تلویزیونی و تولیدات رسانه‌ای متعددی در حین برگزاری این پویش اجرا و در نهایت اجتماع اصلی آن همزمان با راهپیمایی روز قدس با حضور خانواده‌ها و به یاد مادران شهدای غزه در میدان انقلاب برگزار شد و گروه سرود ۵۰۰ نفره به اجرای سرود لشکر قدس پرداختند؛ استقبال بسیار خوب مردمی از این برنامه نشان از موفق بودن آن داشت.

وی اضافه کرد: سومین پویش، ویژه برنامه «عید بندگی» بود که در روز عید سعید فطر به صورت ویژه برگزار شد؛ باید اشاره کنم یکی از اقدامات امسال شهرداری، برگزاری جشن بزرگ عید فطر بود؛ با توجه به اهمیت و بزرگی این عید مهم مسلمانان، جشن بزرگی طراحی و با کمک گروه‌های جهادی و مردمی اجرا شد. برگزاری استیج‌های تلویزیونی، پذیرایی فرهنگی، برپایی موکب‌ها، اجرای مسابقات ورزشی و ... بخشی از این ویژه برنامه بود. 

همچنین ۲ پویش قرآنی هم با محوریت آیات قرآنی توسط شورای عالی قرآن شهرداری تهران اجرا شد.

زیبایی نژاد درباره برنامه‌های میدانی شهرداری در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان توضیح داد و گفت: در ۵ نقطه اصلی شهر تهران، برنامه‌های میدانی تدارک دیده شد که اغلب آنها به مدتی بیش از ۳۰ روز برای شهروندان تهرانی اجرا گردید.   از جمله این برنامه‌ها می‌توان به «شهر رمضان» در پارک لاله، «شهر شهدا» در فرهنگسرای خاوران، «بهار میلاد» در برج میلاد، ویژه برنامه‌های رمضانی در بوستان مشاهیر اراضی عباس آباد و بهشت زهرا (س) اشاره کرد. علاوه بر این باید به برنامه افطار خونه سازمان زیباسازی شهرداری تهران که هر شب در بلوار کشاورز برگزار می‌شد اشاره کنم.

مدیر کل فرهنگی شهرداری درباره ویژه برنامه «بهار ایران» که در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران برگزار شد، گفت: ۱۵ منطقه شهرداری در بوستان‌های منتخب خود ویژه برنامه «بهار ایران» را در دهه اول نوروز و ماه مبارک رمضان اجرا کردند. ۷ منطقه دیگر نیز به صورت ویژه و به مدت ۵ شب برنامه‌هایی را برای گرامیداشت عید سعید فطر برگزار کردند. در مجموع پارک‌های منتخب از مناطق ۲۲ گانه شهر تهران پذیرای شهروندان تهرانی بودند. 

وی خاطر نشان کرد: توزیع افطاری ساده یکی از برنامه‌های شهرداری در ماه رمضان بود. این مراسم هر شب در بوستان‌های منتخب مناطق ۲۲ گانه اجرا شد. علاوه براین، مرکز فعالیت‌های دینی شهرداری تهران خدماتی را به مساجد و دیگر مکان‌های عمومی شهر تهران ارائه داده است که در مجموع ۵ میلیون افطاری ساده در ایام ماه مبارک رمضان در سطح شهر توزیع گردیده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • مسابقات جام رمضان تنیس روی میز بانوان در سمنان پایان یافت
  • تقدیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از سریال «رستگاری»
  • ماجرای طعم شیرین آخرین دعای کمیل شهید زین الدین
  • پخش زنده دعای ندبه و کمیل خارج از ایران ادامه خواهد داشت
  • باورهای توحیدی امیرمؤمنان(ع) در دعای کمیل
  • ۳۰۰ نفر در کرمانشاه برگزیده طرح مسطورا در ماه مبارک رمضان شدند
  • رمضان قدیروف خود را سرحال در باشگاه نشان داد
  • خادمان قرآنی و فعالان طرح «مسطورا» در کرمانشاه تجلیل شدند
  • ۵ بوستان مهم تهران پذیرای ویژه تهرانی‌ها بود
  • ضرغامی: گردشگری در کشور افزایش یافته است